17.12.2018

Erki Mölder: visiit annab kõva lendstardi

Tervisevaldkonna investor ja ettevõtja Erki Mölder haub koos Singapuris tegutseva riskikapitali fondiga Aasias suuri plaane. Paari aastaga reaalsete tulemusteni jõudnud koostöö võinuks jääda sündimata, kui sealse fondi juht poleks lõunalauas sattunud juttu rääkima Eesti endise peaministriga ja leidnud vestlusest motivatsiooni koostööd alustada.

Visiidil Singapuris rääkis riigikogu aseesimees ja endine peaminister Taavi Rõivas kohalikele investoritele ja ärimeestele Eesti e-edust, e-residentsusest, digiloost, e-retseptuurist ja teistest märkimisväärsetest Eest sammudest. Pärast ettekannet astus ligi üks sealse riskikapitali fondi juht, kelle Mölder koos peaministriga pildile jäädvustas. Fotost sai tiheda koostöö algus.

„Ministri visiidi äridelegatsiooni kuulumine võib avada ootamatud võimalused,“ ütles Mölder. „Pilt peaministriga on Aasias emotsionaalselt ja sümboolselt oluline, kuid ettevõtja jaoks ei saa sellega mõistagi maailm vallutatud. Pärast visiiti tuleb teha kõvasti tööd.“

2017. aastal toimunud visiidi järel on Mölder käinud Singapuris kolm korda, andnud partneritele infot sealse Eesti esinduse ja aukonsul Sonny Aswani kaudu. Mölder ei väsi kordamast eel- ja järeltöö tähtsust.

„Visiit annab kõva lendstardi. Muidu võid käia kaks-kolm aastat koha peal õigeid inimesi leidmata,“ rääkis Mölder. „Äridelegatsioon on sihtriigi ettevõtjate jaoks kvaliteedigarantii, sest nad teavad, et VIPi delegatsiooni pääsemiseks on kõva konkurents ja sinna pääsevad vaid tegijad. Nad teavad, et saavad kvaliteetseid kontakte.“

Mölderi sõnul on Aasia tervisevaldkonna investeeringuid silmas pidades perspektiivikas piirkond ning Singapur turvalisuse ja vähese korruptsiooni tõttu strateegiliselt oluline lähtepunkt, kust vaadata edasi teistesse riikidesse.

„Nimelt elab piirkonnas ligi 600 miljonit inimest, kellel puudub ligipääs arstiabile viisil, nagu me seda tunneme Euroopas. Kogu Aasias on hinnanguliselt puudu ca 8 miljonit arsti ehk puudus ei ole ainuüksi kättesaadavast ja kvaliteetsest arstiabist, vaid võimalusest enda tervist kontrollida. Koostöös Euroopa ja Aasia tehnoloogiaettevõtetega töötame välja lahendusi, mis võimaldaks nii inimeste kui kogukondade tervisel paremini silma peal hoida.“

Möldri sõnul aitavad äridelegatsioonide visiidid hoida ettevõtte jaoks kokku väärtuslikku aega, sest külastus ehitatakse sihtriigi kontekstist lähtudes õigesti üles.

„Kui ametlik visiit on äri arendamise seisukohalt sõit korralikul ja hästi tähistatud kiirteel, siis ilma selleta omal käel pusimine võib kujuneda ukerdamiseks hooldamata külavaheteel, kus pole ühtki viita,“ selgitab Mölder.

Anna oma ärile lendstart! Registreeri end visiidid.ee lehel ja ole kursis sinu sihtturge puudutavate välisvisiitidega.

Ettevõtjate lood

Eelmine
Järgmine

Osale visiidil!

Leia endale sobiv visiit sulle sobival ajal vastavalt huvipakkuvale valdkonnale ja sihtriigile. Ühilda oma ärihuvid sobiva visiidiga!

Vaata visiite

Loo konto ja märgi sihtriigid ning teemad, millest oled huvitatud – nii saame ühtlasi ülevaate sinu ärihuvidest.