10.06.2019

Anna-Greta Tsahkna: Äridelegatsioonis ei ole sa suvaline start-up Eestist

Garage48 häkatonil sõna otseses mõttes üleöö sündinud mobiilne puidumõõtmislahendus Timbeter vallutab uusi turge. Osalemine ametlikel visiitidel on sellele tublisti kaasa aidanud.

Timbeter on maailma kõige täpsem ning lihtsamini kasutatav mobiilne lahendus puidumõõtmiseks ning inventuuride ja raportite koostamiseks. See on saadav 11 keeles ja kasutuses enam kui 60 riigis.

Timbeteri tegevjuhi Anna-Greta Tsahkna sõnul kasutatakse visiite peamiselt kliendisuhete arendamise eesmärgil sihtturgudel, kus ettevõttel on juba konkreetsed huvid. Näiteks Malaisias EAS-i poolt korraldatud seminaril sattus Tsahkna kohvipausi ajal rääkima inimesega, kes tutvustas teda oma sõbrale, kes omakorda viis omakorda kokku oma sõbraga, kes töötas regiooni kõige suuremas puidufirmas. Ehk tohutu kontaktiahel sai läbi käidud ühe kohvipausi ajal.

„Visiitidel osalemise peamine kasutegur on kindlasti uste avamine,“ lausus Tsahkna. „On suur vahe, kas oled suvaline väike start-up Eestist või külastamas sihtkohta riikliku delegatsiooni koosseisus. Suhtumine on teine ning uksed, mis muidu jäänuks suletuks, avanevad.“

Tsahkna tõi välja, et Timbeter on saanud suurt abi ka kohalikelt aukonsulitelt, kes on nende jaoks kokku leppinud palju külastusi, mida omal käel olnuks raske saavutada.

„Väikse riigi majandusele on äärmiselt oluline, et riigi välisesindajad, poliitikud ja diplomaadid tegutseks selle nimel, et Eesti ettevõtted rahvusvahelistuks ning kinnitaks rohkem kanda välisturgudel,“ toonitas Tsahkna. „Samuti on äärmiselt oluline, et ettevõtted teeksid võimaluse korral omavahel koostööd uutele turgudele sisenemisel. Koos olles mõjume oluliselt suurema ja usaldusväärsemana.“

2013 aastal tegevust alustanud Timbeteri peamised sihtturud on tänaseks USA-s, Ladina-Ameerikas ning Venemaal. Visiitidel on seni osaletud kahel korral – 2017. aastal Malaisias ja tänavu detsembris Ameerika Ühendriikides Lõuna-Carolinas.

Käegakatsutavate tulemuste nimel Timbeteril veel töö käib, kuid olulist väärtust on loonud ka kasulikud kontakti.

„Tulemuste mõttes on tegemist pika protsessiga ning ilmselt saame rääkida konkreetsetest numbritest ja lepingutest aasta pärast,“ märkis Tsahkna. „Teisalt oleme saanud visiitide käigus palju kasulikke kontakte nii klientide suunal kui ka infot, kuidas paremini ühel või teisel turul tegutseda.“

Timbeteri juhi sõnul tasub ühel ettevõttel äridelegatsiooni koosseisus visiidil kindlasti osaleda, kuid selleks hetkeks peaks juba sihtturul olema midagi arenemas, et suudaks vähemalt nimetada neid uksi, mida soovitakse avada.

Anna oma ärile lendstart! Registreeri end visiidid.ee lehel ja ole kursis sinu sihtturge puudutavate välisvisiitidega.

Ettevõtjate lood

Eelmine
Järgmine

Osale visiidil!

Leia endale sobiv visiit sulle sobival ajal vastavalt huvipakkuvale valdkonnale ja sihtriigile. Ühilda oma ärihuvid sobiva visiidiga!

Vaata visiite

Loo konto ja märgi sihtriigid ning teemad, millest oled huvitatud – nii saame ühtlasi ülevaate sinu ärihuvidest.