18.12.2018

Cleveron – USA kaubandusministri kiitus ja Walmarti pakirobot

Ilmselt on vähe eestlasi, kes poleks teadlikult või teadmata kasutanud Cleveroni pakiautomaate. Maailma kõige innovaatilisemaid kaupade kättetoimetamise viimase miili lahendusi arendav ettevõte ei ole tuntud mitte ainult kodumaal, vaid pälvinud ka USA kaubandusministri tunnustuse.

Cleveron on osalenud kahel kõrgel riigivisiidil Ameerika Ühendriikidesse – esimesel korral peaminister Taavi Rõivase ja teisel president Kersti Kaljulaidiga. Mõlemat visiiti peab Cleveron edukaks.

Cleveroni ühe asutaja Indrek Oolupi sõnul osutusid äridelegatsiooni visiidid kasulikuks mitmes aspektis. „Ärivisiidid võimaldasid laiendada suhtevõrgustikku, mis on paljuski isiklikel suhetel baseeruval USA ärimaastikul oluline,“ lausus Oolup. „Ühtlasi on see tõestus ettevõtte usaldusväärsusest, kinnitades nii olemasolevatele kui ka potentsiaalsetele klientidele, et tegu on kindla partneriga.“

Näiteks külastas Cleveron kogu delegatsiooniga oma USA müügi- ja hoolduspartnerit Bell and Howell ning külaskäigu ajal lansseeriti USA turul ametlikult robootiline pakiautomaat Cleveron 401. Kaasnenud meediatähelepanu aitas võimendada toote sisenemist USA turule.

Cleveron 401 on sama pakirobot, mida kasutab maailma suurim jaekaubandusettevõte Walmart. 2016. aastal pandi viis pakirobotit (mida Walmart nimetab Pickup Toweriteks) testimiseks üles viide kauplusse USAs. Walmarti kliendid võtsid hiiglaslikud pakitornid kiiresti omaks ja 2018. aasta lõpuks on Cleveron 401 juba 700 kaupluses üle kogu USA.

Samal visiidil sai alguse ka Cleveroni koostöö USA advokaadibürooga, mille tuge on Cleveron kasutanud juba mitmel juhul.

Teisel korral kuulus Cleveron president Kaljulaidi saatnud äridelegatsiooni, kes osales USA-Balti ärifoorumil. „Mitmeid delegatsiooni liikmeid toodi ärifoorumil erinevates sõnavõttudes ka esile. Cleveroni tõi positiivse näitena oma avakõnes nimeliselt välja toonane USA kaubandusminister Wilbur Ross,“ meenutas Oolup. „Tema kõnet oli kuulamas umbkaudu 500 USA äritegelast, kelle hulgas oli ka palju meie sihtkliente.“

Anna oma ärile lendstart! Registreeri end visiidid.ee lehel ja ole kursis sinu sihtturge puudutavate välisvisiitidega.

Ettevõtjate lood

Eelmine
Järgmine

Osale visiidil!

Leia endale sobiv visiit sulle sobival ajal vastavalt huvipakkuvale valdkonnale ja sihtriigile. Ühilda oma ärihuvid sobiva visiidiga!

Vaata visiite

Loo konto ja märgi sihtriigid ning teemad, millest oled huvitatud – nii saame ühtlasi ülevaate sinu ärihuvidest.